Ex -Yu

Pomoćnici ministra poljoprivrede Srbije određen pritvor

Pomoćnici ministra poljoprivrede Srbije određen pritvor
Foto: Ilustracija | Pomoćnici ministra poljoprivrede Srbije određen pritvor

BEOGRAD - Pomoćnici ministra poljoprivrede Srbije, osumnjičenoj za primanje mita, određen je pritvor, kao i osumnjičenom da je dao mito, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Pritvor im je određen zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svjedoke. Protiv rješenja o pritvoru može se podnijeti žalba.

Lica čiji su inicijali D. J. N i D. Č. danas je saslušao sudija za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

D. J. N se tereti za primanje mita, a okrivljeni D. Č za davanje mita u produženom trajanju.

Oboje su uhapšeni u petak, 9. oktobra, u podne, kada im je određeno zadržavanje do 48 časova.

Osumnjičena se juče na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branila ćitanjem, kao i osumnjičeni da joj je dao mito.

Tužilaštvo je u petak saopštilo da se sumnja da je D. J. N. od osumnjičenog D. Č. primila mjesečnu ratu, unaprijed obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

"Osumnjičenoj je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci", navelo je tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije