Ex -Yu

Pomorac osumnjičen za trostruko ubistvo, poznat i motiv

Pomorac osumnjičen za trostruko ubistvo, poznat i motiv
Foto: 24 sata/čitalac | Pomorac osumnjičen za trostruko ubistvo, poznat i motiv

SPLIT - Tri muškarca nasmrt su izrešetana danas u centru Splita. Dvojica su preminula odmah, a treći je podlegao ranama tokom pružanja ljekarske pomoći.

Prema nezvaničnim informacijama, ubica je mladi pomorac F. Z., a nastradali J.M. i J.T. Kako se saznaje na terenu, F. Z. je u osvetnički pohod s vatrenim oružjem krenuo nakon što su mu nastradale osobe maltretirale brata. On je uhapšen u jednom kafiću na Skalicama.

Splitom se ubrzo proširila vijest kako je jedan od ubijenih Jurica Torlak, a drugi Jere Malvasija, dok za trećeg još nije potvrđeno ko je, a navodno se radi o Marinu B, piše "Indeks". Prva dvojica su, kako navodi ovaj portal, dobro poznati policiji.

Jurica Torlak imao je 38 godina. Prije 16 godina optužen je da je motociklom izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradala osmogodišnja devojčica. Sud je presudom prihvatio kvalifikacije iz optužnice da je Torlak, vozeći u pješačkoj zoni, s umišljajem kršio saobraćajna pravila i time izazvao smrt djevojčice. Torlak je optužen i zato što nije pomogao djevojčici, za šta je bio optužen i njegov suvozač Vedran Biuk, no tužilaštvo je odustalo od te optužbe.

Kao olakšavajuće okolnosti optuženiku je, osim mladosti, priznato to što nije bio kažnjavan, što je priznao djelo i pokajao se. Torlak je suđenje čekao u pritvoru, prenosi "Index.hr".

Za Juricu Torlaka čulo se ponovo nakon što je izašao iz zatvora 2008. godine. Tada je povrijeđen po vratu u sukobu s Adisom B. Adis B. u to vrijeme bio je otac 16-godišnjakinje koja je bila djevojka 30-godišnjeg Majkla N.

Majkl N. i Torlak bili su prijatelji, a Adis B. je Majkla napao sjekirom. U istom sukobu po vratu je posječen i Torlak.

Prevozio kombijem marihuanu

Kako je pisala DalmacijaNews, 2014. godine Opštinski sud u Splitu izrekao je presudu dvojcu koji je početkom 2013. godine bijelim kombijem napravio veliku gužvu u centru grada. Ispostavilo se da bijeg pred policijom nije bio bez razloga jer su Jerko Malvasija i Goran Paić prevozili dva i po kilograma marihuane, naknadno pronađene u stanu u Ulici Domovinskog rata. Malvasija je tada na suđenju sve priznao i osuđen je na godinu i po.

Kod odmjeravanja sankcije sud je utvrdio da je Malvasijina krivica maksimalna te da je iskazao izraženu kriminalnu volju i upornost jer je po cijenu ugrožavanja tuđe imovine i života vratolomno vozio kroz grad te pri tom povrijedio jednu osobu i oštetio druga vozila.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije