Ex -Yu

Pompeo u Dubrovniku, bezbjednosne mjere sa svih strana

Pompeo u Dubrovniku, bezbjednosne mjere sa svih strana
Foto: Tanjug/AP | Pompeo u Dubrovniku, bezbjednosne mjere sa svih strana

DUBROVNIK - Američki državni sekretar Majk Pompeo stigao je u Dubrovnik, gdje je po dolasku izjavio da je predsjednika SAD Donalda Trampa, koji je saopštio da su on i njegova supruga pozitivni na virus, vidio 15. septembra.

Pompeo je po dolasku u Hrvatsku rekao i da su se njegova supruga i on testirali u avionu na putu za Dubrovnik i da su im testovi negativni.

Pompeo će se u Dubrovniku sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom spoljnih poslova Gordanom Grlić Radmanom, a prisutan će biti i ministar odbrane Mario Banožić.

Prema pisanju hrvatskih medija, u Dubrovniku je visok stepen bezbjednosti, ali će saobraćaj u gradu biti zatvaran samo povremeno.

Dubrovački Vijesnik je ranije objavio da su svi šahtovi u gradu zavareni, kao i da su na svim visokim tačkama zidina snajperisti zauzeli svoje pozicije i da vojni i policijski helikopteri nadlijeću grad.

Sa mora o bezbjednosti brine Hrvatska ratna mornarica, Pomorska policija, ali i specijalne jedinice ronilaca obučenih za protivdiverzantske akcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije