Ex -Yu

"Poništena" privatizacija preduzeća u sjevernom dijelu Kosova

"Poništena" privatizacija preduzeća u sjevernom dijelu Kosova
Foto: Ilustracija | "Poništena" privatizacija preduzeća u sjevernom dijelu Kosova

KOSOVSKA MITROVICA - Imovina društvenih preduzeća na području opština Zubin Potok, Sjeverna Kosovska Mitrovica, Zvečan i Leposavić prenesena je u vlasništvo tih lokalnih zajednica, saopštila je Srpska lista.

U saopštenju se navodi da je ovom odlukom zaustavljena privatizacija koja je ekonomski i politički ugrožavala opstanak i ostanak srpskog naroda širom Kosova i Metohije u prethodnim godinama.

Odluka je donesena zajedničkim, predanim i višegodišnjim radom predstavnika Srpske liste, posebno gradonačelnika opština sa srpskom većinom, ministra u ostavci u Vladi Kosova Ivana Todosijevića i poslanika Srpske liste, dodaje se u saopštenju.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić naglasio je da će ova odluka unaprijediti ekonomski ambijent u opštinama, ali i omogućiti stvaranje boljih ekonomskih uslova za građane.

Iz Srpske liste navode da je proces privatizacije na Kosovu i Metohiji urađen pogrešno i da je često kritikovan, ne samo od srpskih političkih predstavnika, već i Albanaca, ali i međunarodnih organizacija, kao i da je unazadio ekonomski položaj svih građana na Kosovu i Metohiji, ne samo Srba, već i Albanaca.

"Ovaj uspeh na delu je pokazao da Srpska lista brine o interesima građana, i time opravdava više od 90 odsto srpskih glasova osvojenih na izborima", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije