Ex -Yu

Porotnik u slučaju Morinj učesnik napada na Dubrovnik

Porotnik u slučaju Morinj učesnik napada na Dubrovnik
Porotnik u slučaju Morinj učesnik napada na Dubrovnik

KOTOR - Sudija porotnik u procesu protiv optuženih u slučaju Morinj bio je aktivni učesnik napada JNA na dubrovačku regiju, pukovnik Jure Komšić, otkrio je svjedok optužbe u ovom procesu, pukovnik u penziji Radomir Goranović.

"To što je Hrvat iz Kiseljaka, to je jedna priča, ali ima nešto drugo - kome nije mirna savjest kad je u pitanju Dubrovnik. Je li moguće da čovjek koji je, posredno ili neposredno, učestvovao u dubrovačkoj tragediji kao artiljerijski oficir - a zna se učinak artiljerije na dubrovačkom području - da on sudi čovjeku koji nije metak opalio ili mrava zgazio", kazao je Goranović za televiziju Vijesti.

On je rekao da je angažovanje takvog čovjeka u poroti obesmislilo čitav proces, i pita se ko je taj koji je crnogorskom sudstvu "poturio kukavičje jaje" i kaže da o ovom slučaju nije želio da govori do sada "da se ne bi odužilo suđenje".

U maju ove godine, Sudsko vijeće Višeg suda u Podgorici je izreklo kazne zatvora od godine i po do četiri godine robije optuženima za ratne zločine nad ratnim zarobljenicima i civilima u Morinju, kod Kotora.

ZlatkoTarle je osuđen na godinu i po zatvora, Mlađen Govedarica na dvije, Ivo Gojnić na dvije i po Boro Gligić na tri, Špiro Lučić na tri i po godine robije, a Ivo Menzalin, kome je suđeno u odsustvu (skriva se u Beogradu) je osuđen na četiri godine zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije