Ex -Yu

Posada kruzera u Malom Lošinju u karantinu

Posada kruzera u Malom Lošinju u karantinu
Foto: Ilustracija | Posada kruzera u Malom Lošinju u karantinu

Posada manjeg kruzera, koji se od četvrtka nalazi u Malom Lošinju, je u karantinu.

Јedan član posade, s blažim simptomima prehlade, smješten je u riječku bolnicu i očekuju se nalazi testiranja na virus korona, saznaje se danas od načelnika Štaba Civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marka Borasa Mandića, prenosi portal Indeks.

Boras Mandić je izjavio za Hinu da je član posade preventivno u bolničkoj izolaciji od petka, a 18 članova posade je u karantinu na brodu. To znači da ga ne smiju napuštati, niti je dozvoljen dolazak drugih ljudi na brod.

Prema njegovim riječima, brod je u četvrtak doplovio na remont u malološinjsko brodogradilište, a svi putnici su prethodno, njih 40-ak, iskrcani u Trstu. Riječ je o uglavnom o državljanima SAD-a, koji su preko Italije, a zatim ljubljanskog aerodroma otputovali za SAD.

Karantin za posadu i hospitalizacija jednog člana posade preduzeti su kao preventivna mjera. U slučaju da nalaz uzorka poslanog na analizu bude pozitivan primijeniće se propisana procedura, rekao je Boras Mandić.

Boras Mandić je apelovao na sve građane, budući da se u nedjelju obilježava Međunarodni dan žena, da se pridržavaju preporučenih preventivnih mjera za zaštitu od virusa korona, izbjegavaju rukovanje i druge bliske kontakte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije