Ex -Yu

Poslanica Bundestaga: Njemačka vodi antisrpsku politiku

Poslanica Bundestaga: Njemačka vodi antisrpsku politiku
Foto: wikipedia.org | Poslanica Bundestaga: Njemačka vodi antisrpsku politiku
Tanjug

KOSOVSKA MITROVICA - Poslanica u njemačkom saveznom parlamentu Sevim Dagdelen izjavila je da, kada se pogleda postupanje Evropske unije prema zemljama Balkana, to podsjeća na "politiku zadnjeg dvorišta", koju su SAD vodile prema Južnoj Americi.

Predsjednica poslaničke grupe Ljevice u Odboru za spoljne poslove njemačkog Bundestaga, u intervjuu za Kosovo Onlajn ponovila je kritike na račun njemačke vlade zbog dugogodišnje podrške bivšem predsjedniku privremenih prištinskih institucija Hašimu Tačiju, protiv koga je Specijalno tužilaštvo optužilo za ratne zločine.

"Skandal je bio i ostaje da je njemačka Savezna vlada godinama protežirala Hašima Tačija, iako je dobro znala da je BND bivšeg komandanta OVK već 2005. godine u povjerljivom izvještaju nazvala sponom između ''organizovanog kriminala'' i politike", rekla je Dagdelen.

Ona je podsjetila da je bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte 2008. godine obznanila upletenost Tačija u zločinački sistem krijumčarenja ljudskih organa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije