Ex -Yu

Poslanici Demokratskog fronta ostaju bez 50 odsto plate?

Poslanici Demokratskog fronta ostaju bez 50 odsto plate?
Foto: Skupština Crne Gore | Poslanici Demokratskog fronta ostaju bez 50 odsto plate?

PODGORICA - Poslanici opozicionog Demokratskog fronta (DF), njih 17. mogli bi da budu kažnjeni oduzimanjem 50 odsto zarade zbog mjere udaljenja sa sjednice, koju im je izrekao predsjednik Skupštine Ivan Brajović, na skupštinskom zasjedanju 26. decembra prošle godine, a koju oni nisu ispoštovali, piše podgorička Pobjeda.

Poslanici opozicionog Demokratskog fronta protivili su se tada usvajanu spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a nakon izrečene mjere udaljenja, koju oni nisu ispoštovali, uhapšeni su i nasilno su izbačeni iz parlamenta.

Pobjeda, pozivajući se nezvanične izbore, piše da bi odluka o umanjenju plate poslanicima DF trebalo da bude donijeta do 20. januara, što, kako se navodi, znači da bi im već januarske zarade mogle biti umanjene za pola.

Uprkos protivljenju poslanika DF Zakon o slobodi vjeroispovijesti je usvojen praktično pred zoru u noći između 26. i 27. decembra.

Poslovnik predviđa da odluku o novčanoj kazni za poslanika donosi Administrativni odbor, na zahtjev generalnog sekretara parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije