Ex -Yu

Poslije napada obratio se novinar Milan Jovanović

Poslije napada obratio se novinar Milan Jovanović
Foto: N1/Screenshot | Poslije napada obratio se novinar Milan Jovanović

Nakon što su mu na kuću bačeni molotovljevi kokteli, novinar portala "Žig Info" Milan Jovanović, obratio se javnosti na konferenciji za novinare na kojoj je rekao da su dva lica snimljena kako mi ubacuju koktele u garažu kuće u Grockoj.

Jovanović se, kako je rečeno, novinarima obratio pošto je završio razgovor u beogradskoj policiji.

“Ima napretka - da su dva lica snimljena kako mi ubacuju koktele u garažu i da je snimljeno vozilo, i uporno sad tragaju za tim vozilom da nađu izvršioce. Ima kamera kod komšije, gore na kući, i ona je snimila, i dva lica se vide sa koktelima kako mi koktele ubacuju u garažu. Prvo su mi zapalili garažu koja je u sklopu kuće, i onda garaža kad je izgorela, dohvatila je i kuću, a kažu da su na tragu, i još uvek rade”, rekao je on.

Do ovog incidenta došlo je u noći između utorka i srijede, oko 3.30 sati, kada je u garaži kuće u kojoj Jovanović živi sa suprugom, izbio požar koji se ubrzo proširio na prizemlje njihovog doma. U vatrenoj stihiji su izgorjeli garaža, prizemlje kuće i automobil makre "mercedes" u vlasništvu Jovanovićeve supruge.

Predsjednik Aleksandar Vučić osudio je napad na novinara iz Grocke Milana Jovanovića i njegovu imovinu: “Najoštrije osuđujem napad na Milana Jovanovića i njegovu imovinu i očekujem od tužilaštva i policije da u najkraćem roku pronađu počinioce izvršenog krivičnog dela. Srbija ima snage i obračunaće se sa nasilnicima, bez obzira ko su, ili na kojoj strani političkog spektra se nalaze”, napisao je Vučić na Twitteru.

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković rekao je, na konferenciji za novinare u prostorijama PSG, na kojoj se Jovanović i obratio, da je život novinara "na duši vlasti" i dodao da će vlast biti odgovorna ako se njemu nešto desi. On je dodao i da Jovanović nije član PSG-a.

Glavni urednik "Nedeljnika" Veljko Lalić, koji je dobitnik nagrade UNS „Aleksandar Tijanić“ za borbenost u novinarstvu, odlučio je da novčani dio nagrade od 2.000 evra pokloni Jovanoviću.

Vezane vijesti:

Novinaru zapaljeni kuća i automobil, prikuplja se pomoć

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije