Ex -Yu

Postignut dogovor Beograda i Prištine

Postignut dogovor Beograda i Prištine
Foto: Tanjug/Arhiva | Postignut dogovor Beograda i Prištine

BRISEL - Šef evropske diplomatije Žozep Borel objavio je da je,u Briselu postignut dogovor Beograda i Prištine o registarskim tablicama.

Kako je objavio, uz posredovanje EU dogovorene su mjere da se izbjegne dalja eskalacija i da se strane potpuno koncentrišu na prijedlog za normalizaciju svojih odnosa, prenosi "EuroNews".

"Srbija će prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova Kosova, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila. Pozvaću strane u narednim danima da razgovaraju o narednim koracima", naveo je Borel.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre izjavio je da su vijesti iz Brisela, gdje su se sastali pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, veoma dobre jer je postignut dogovor da se izbjegne dalja eskalacija.

Žiofre je na Twitteru naveo da se sada dijalog Beograda i Prištine fokusira na normalizaciju odnosa.

"Veoma dobre vijesti iz Brisela. Uz pomoć EU, postignut je dogovor da se izbjegne dalja eskalacija. Sada se dijalog Beograda i Prištine fokusira na normalizaciju odnosa", rekao je Žiofre neposredno nakon što je šef evropske diplomatije Žozep Borel objavio na istoj društvenoj mreži da je postignut dogovor u Briselu u registarskim tablicama.

"Novosti" podsjećaju da su, sve ono što su predstavnici Prištine odbili prije dva dana, danas prihvatili. Na ovakvu odluku očigledno su se odlučili zvog pritiska koji je Amerika izvršila nad njima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije