Ex -Yu

Potraga za Miladinom Kovačevićem, djevojci ugrozio sigurnost

Potraga za Miladinom Kovačevićem, djevojci ugrozio sigurnost
Foto: Screenshot/YouTube | Potraga za Miladinom Kovačevićem, djevojci ugrozio sigurnost

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu raspisana je potraga za Miladinom Kovačevićem, osumnjičenim da je 16. septembra na Savskom Vencu u Beogradu ugrozio sigurnost djevojci T.T. (26).

Kovačević je sprskoj javnosti poznat po slučaju brutalnog prebijanaj iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bjekstva iz Amerike, procesuiran u Srbiji.

U Prvom osnovnom tužilaštvu za Tanjug kažu da je u srijedu policija Savski venac obavijestila dežurnog zamjenika tužioca, da je ženska osoba prijavila Kovačevića za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Tužilastvo je potom naložilo prikupljanje obavještenja od ostećene djevojke, provjeru postojanja i uzimanje snimka bezbjednosnih kamera sa mjesta događaja, kao i saslušanje osumnjičenog Kovačevića, kao i da se se protiv njega podnese krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti.

Imajući u vidu da Kovačević nije bio dostupan organizma gonjenja, Tužilaštvo je naložio policiji da se za njim raspiše potraga, što je i učinjeno.

"Do danas javno tužilaštvo nije primilo informaciju da je osumnjičeni pronađen. Imajući u vidu da je očigledno u bjekstvu, Tužilastvo će nakon što ga policija pronađe odrediti zadržavanje (hapšenje)", navode u Tužilaštvu.

Napominju da djevojka koja je slučaj prijavila policiji nije tražila ljekarsku pomoć.

Kovačević je inače, 2010. godine nakon sporazuma o priznanju kirivice osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog krivičnog djela izvršenog u Americi.

On je u pritvoru u Beogradu, koji mu je uračunat u kaznu, proveo dva mjeseca, a u Americi mjesec dana.

Pušten iz zatvora u Somboru krajem novembra 2012. godine, nekoliko dana prije isteka pune kazne, nakon primjene Zakona o amnestiji.

Kovačević je poslije prebijanja Amerikanca stigao u Srbiju uz privremenu putnu ispravu (pošto mu je amričko pravosuđe oduzelo pasoš) uz pomoć srpskog konzulata u Njujorku.

Država Srbija je za obeštećenje prebijenog studenta tada iz budžeta izdvojila 900.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije