Ex -Yu

Potvrđena optužnica protiv Belivuka

Potvrđena optužnica protiv Belivuka
Foto: Facebook | Potvrđena optužnica protiv Belivuka

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i drugih.

Belivuk i ostali osumnjičeni terete se za izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela iz člana 346 stav 5 u vezi sa stavom 2 Krivičnog zakona i dr.

"Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnih djela koja im se optužnicom stavljaju na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju", stoji u saopštenju suda.

Protiv ovog rješenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 30. jula okrivljeni V.B., M.M., M.B., M.B., S.L., N.J., N.Đ., D.T., V.D., B.H., N.S., A.V., N.L., M.T., F.I., Ž.K., V.G., S.S., B.K., N.S., V.G., M.A., A.Š., M.S., M.L.S., A.D., V.Đ., V.D., A.Š. i A.S. terete se za više krivičnih djela.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije