Ex -Yu

Požar i u Sutomoru, vatrogasci brane kuće i crkvu

Požar i u Sutomoru, vatrogasci brane kuće i crkvu
Foto: Vijesti.me | Požar i u Sutomoru, vatrogasci brane kuće i crkvu

SUTOMORE - U Sutomoru, na jugu Crne Gore, bukti veliki požar koji se širi velikom brzinom uz pomoć jakog vetra, a vatra je zahvatila borovu šumu na Golom brdu, i prijeti da zahvati crkvu Svete Petke i obližnje kuće.

Vatrogasne ekipe su na terenu, vatra se domogla i puta, a od Sutomora ka Buljarici i tunelu Sozina formirane su ogromne kolone automobila, prenosi portal CdM.me.

U Crnoj Gori pojavili su se požati na više lokacija, a svi su pod kontrolom zahvaljujući naporima vatrogasnih timova iz cijele zemlje, vojske i građana.

Kako se navodi, ekipe Direktorata za vanredne situacije i službi zaštite opština neprestano su na terenu gdje koordinišu aktivnosti na gašenju požara i sanaciji posljedica.

U opštini Podgorica, najteže stanje je u Tuzima gdje je na lokaciji Vranska Gora potencijalno ugroženo nekoliko kuća.

"Vatrogasne ekipe su na terenu. Očekuje se lokalizacija požara do rane večeri", kazali su portalu u Direktoratu za vanredne situacije.

Manji požari su na nekoliko lokacija na području Cetinja i Danilovgrada, a kako se navodi, tamo nisu ugroženi ni građani ni kuće.

Veliki požar izbio je tokom popodneva iza tržnog centra Delta, a vatrogasci su pokušavali da zaštite okolne kuće od vatre.

Kako je CdM-u kazao komandir službe zaštite Podgorica, Andrija Čađenović situacija je bila kritična, a saobraćaj iza Delte blokiran.

Osim ovog, veliki požar buknuo je na Marezi koji su gasile tri ekipe, zbog čega je ulaz u Podgoricu iz pravca Nikšića bio blokiran.

"Požar u Piperima u selima Crnci i Lopate takođe je ugrozio veliki broj domaćinstava. Na tom lokalitetu upućene su četiri ekipe. Novi požar izbio je ponovo u Kokotima, ali na drugoj lokaciji. Trenutno su tamo tri vatrogasne ekipe", kazao je Čađenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije