Ex -Yu

Požar na autoputu kod Benkovca, kolona duga četiri kilometra

Požar na autoputu kod Benkovca, kolona duga četiri kilometra
Foto: index.hr | Požar na autoputu kod Benkovca, kolona duga četiri kilometra

ZAGREB - Požar je danas u Hrvatskoj zahvatio i autoput između Benkovca i Pirovca, zbog čega je za saobraćaj zatvorena ta dionica u oba smjera, a kolona vozila kod naplatne stanice Benkovac u smjeru ka Dubrovniku duga je oko četiri kilometra.

U smjeru ka Zagrebu zatvorena je dionica A1 između čvorova Šibenik i Pirovac, a kolona vozila kod čvora Šibenik prema Zagrebu duga je oko tri kilometra, javlja Hina.

Zbog požara je zatvoren i državni put DC27 Benkovac-Stankovci u Pristegu, DC59 između Knina i Pirovca u Kistanju i svi prilazni županijski i lokalni putevi, kao i županijski put Perušić Benkovački-Kolarina i lokalni put Vrana-Ceranje, saopštio je danas Hrvatski autokub (HAK).

 

Istovremeno, portal Index.hr prenosi da je na autoputu kod Benkovca nastao haos zbog požara koji je stigao sve do kolovoza.

Kako hrvatski portal navodi, o razmjerama panike koja se stvorila svjedoče fotografije i snimci sa lica mjesta, gdje se vidi kako vozači okreću automobile i čak voze u suprotnom smjeru, bježeći od vatrene stihije.

"Bilo je užasno, nigdje ni policije, koja mi je spustila slušalicu dok sam im objašnjavala da je haos i da nekoga pošalju", navela je sa lica mjesta čitateljka hrvatskog portala.

 

U mjestima kod Promina naređena je evakuacija stanovnika.

Kako javlja HRT, najteža je situacija u mjestima koja se zovu Lepuri i Pristeg te na Vrani. Situacija na Vrani je dramatična. Područje koje se nalazi oko naseljenog dijela je minirano i tamo vatrogasci ne ulaze, rade samo vazdušne snage koji pokušavaju spriječiti širenje vatre prema plantažama vinograda i prema naseljenom dijelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije