Ex -Yu

Poznato stanje povrijeđenih u pucnjavi na Cetinju

Poznato stanje povrijeđenih u pucnjavi na Cetinju
Foto: Tanjug/AP/Risto Bozovic | Poznato stanje povrijeđenih u pucnjavi na Cetinju

CETINJE - U Kliničkom centru Crne Gore (KC CG) hospitalizovane su četiri osobe ranjene u jučerašnjoj pucnjavi na Cetinju, jedna je stabilna, a na intenzivnoj njezi su tri, od kojih je jedna životno ugrožena, saopšteno je danas iz te ustanove.

U saopštenju se navodi da su van životne opasnosti i dva pacijenta zbrinuta u cetinjskoj bolnici, prenose podgorički mediji.

Jedna od ranjenih osoba hospitalizovana u KC CG trenutno je stabilna, van je životne opasnosti i smještena je na Klinici za neurohirurgiju.

"Drugi pacijent je nakon prijema operativno zbrinut, ima povrede moždanih struktura i koštanih struktura glave, grudnog koša, životno je ugrožen i nalazi se u Centralnoj intenzivnoj jedinici", navode iz KC CG.

U saopštenju se dodaje da treći pacijent ima povredu trbušnih organa, dominantno jetre, operativno je zbrinut i na mjerama dalje intezivne terapije i monitoringa i takođe je smješten u intezivnoj jedinici.

"Četvrti pacijent ima povrede vrata, grudnog koša, otvoreni prelom desne nadlaktice, takođe operativno zbrinut i dalje zahtijeva tretman u intenzivnoj jedinici", naveli su iz KC CG.

U Crnoj Gori danas je počela trodnevna žalost povodom stradanja građana u Cetinju, gdje je u pucnjavi ubijeno 11 ljudi, među kojima i napadač.

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, 34-godišnji muškarac otvorio je vatru juče na sugrađane i ubio 10 osoba, dok je šestoro ranjeno.

Napadač je pucao i na policiju, a u tom obračunu je ubijen.

Tragediji je, kako se smatra, prethodio porodični sukob.

Povezane vijesti: 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije