Ex -Yu

Pred djetetom pretukao 33 godine mlađu djevojku, ona ga ubola nožem

Pred djetetom pretukao 33 godine mlađu djevojku, ona ga ubola nožem
Foto: Ilustracija | Pred djetetom pretukao 33 godine mlađu djevojku, ona ga ubola nožem

Muškarac V.B. (62) uboden je nožem u stomak, a za pokušaj ubistva uhapšena je njegova djevojka V.K. (29), koju je on navodno prethodno pretukao pred sedmogodišnjim djetetom. Sve se dogodilo prošlog petka u splitskom Varošu u Kamenitoj ulici.

Istraga je otkrila stravične detalje koje su prethodili napadu, pa će policija najvjerovatnije muškarca prijaviti zbog porodičnog nasilja i povrede prava djeteta.

U stanu je bilo i sedmogodišnje dijete uhapšene V.K. koje je vidjelo cijeli događaj i istrčalo na ulicu, zovući komšije da pomognu majci. Nakon hapšenja V.K. na Hitnoj je utvrđeno da ima kontuzije i poderotinu na ruci. U nastavku istrage utvrdiće se da li je V.K. ovisna o drogi, jer, kako piše "Slobodna Dalmacija", postoje naznake da je tog dan konzumirala heroin, a već se ranije liječila u komuni, u kojoj je provela tri godine.

Sa druge strane, V.B. je ranije osuđivan zbog preprodaje heroina, a i sam je konzument, što je policiju navelo da napravi testiranje krvi i utvrdi prisustvo opojnih droga.

Portal "24sata.hr" piše da je muškarac više puta osuđen zbog dilanja. Dobio je četiri godine zatvora jer je prodavao heroin bivšoj djevojci Ž.T., takođe znatno mlađoj, te njenoj sestri.

Zaključao je u sobu pa ponovno napao?

Prema saznanjima "Slobodne Dalmacije", uhapšena V.K. s djetetom je došla da živi kod V.B. u njegov stan u Kamenitoj ulici prije nekoliko mjeseci. Tog dana došlo je do burne svađe te mogućeg fizičkog napada muškarca na partnerku, nakon kojeg je V.B. zaključao uhapšenu u sobu.

Nakon nekoliko sati, otvorio je vrata i prema jednoj verziji događaja ponovo je pokušao udariti. V.K. se navodno pokušala odbraniti tako što je na njega zamahnula džepnim nožićem. Ubola ga je u stomak, pa je prevezen u bolnicu, ali nije u životnoj opasnosti.

Sve je gledalo njeno dijete što je dovoljan element za prijavu protiv V.B. za krivično djelo na štetu maloljetnika uz prijavu za porodično nasilje zbog napada na V.K. Nož je njegovo vlasništvo.

Nakon hapšenja i kriminalističke obrade, V.K. je privedena u Državno tužilaštvo. Priznala je sve šta se događalo, ali je rekla da nije imala namjeru da ubije partnera.

Prema njenim riječima, ranije nije bio nasilan ni prema njoj ni prema djetetu. Zadržana je u istražnom zatvoru kako bi se izbjegao uticaj na svjedoke. Dijete je smješteno kod njene porodice. U svojoj prvoj izjavi policiji V.B. je izjavio da se sam ranio nožem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije