Ex -Yu

"Predočićemo ko se brutalno obračunava s Crnom Gorom"

"Predočićemo ko se brutalno obračunava s Crnom Gorom"
Foto: Tanjug/AP | "Predočićemo ko se brutalno obračunava s Crnom Gorom"

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore i vladajućeg DPS-a Milo Đukanović kazao je da će narednih dana predočiti ko se, kako je naveo, brutalno obračunava s Crnom Gorom.

"Vjerujem da ćemo narednih dana predočiti crnogorskoj javnosti ko je zapravo taj ko se brutalno obračunava s Crnom Gorom da bi nastavio da zloupotrebljava imovinu", poručio je Đukanović, prenosi RTCG.

On je, na sjednici Opštinskog odbora DPS-a na Cetinju, kazao da su aktuelna dešavanja "sve manje pitanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti i sve manje pitanje imovine".

"Ovo je samo još jedan od povoda za atak na državu Crnu Goru", istakao je Đukanović i dodao:

"Je li zakon zaista prijeki sud u bilo kojem smislu? Ne. Nego jedino poznati pravni put u demokratskim društvima kakvo je crnogorsko, koji ostavlja mogućnost svakome ko vjeruje da je nešto njegovo da to i dokaže i u čemu je onda problem? Problem je u tome što oni znaju da nemaju nijedan argument za ovo što tvrde", poručio je Đukanović.

On je poručio da je ovo ona produžena borba protiv aveti velikodržavnih nacionalizama na Balkanu, "koju smo gledali i živjeli devedesetih godina, koju smo pobijedili u tim devedesetim godinama, ali očigledno da je nismo sahranili, jer je ideologija velikodržavnih nacionalizama na Balkanu veoma jaka i utemeljena".

"Mi smo živi dokaz da je multietnička demokratija moguća, čak i kada svuda oko nas bjesne baš vjerski i nacionalni ratovi. Zar nemamo mi to iskustvo iz devedesetih godina? Zar nismo mi ona država na prostoru zapadnog Balkana, na prostoru eks-Jugoslavije, na čijoj teritoriji nije bilo rata. Tad kad su se međusobno mrzjeli, ubijali, protjerivali, svuda oko nas, i kad smo mi zbrinjavali 120.000 izbjeglica, raznih vjera i nacija. Zar mi nismo dokaz da je moguće", kazao je Đukanović.

"Ako je sloboda vjeroispovijesti, pa dajte mi slobodu da ja vidim gdje ću da upražnjavam svoje vjersko pravo i slobodu ako sam vjernik ili nemojte mi spočitavati kao hendikep da se ne bih mogao baviti nekim važnim društvenim pitanjima zato što nisam vjernik", naveo je predsjednik DPS-a, prenosi RTCG.

On je prethodno, na sastanku sa Savjetom mladih DPS-a na Cetinju, rekao da će u evropskoj državi Crnoj Gori crkva imati svoje mjesto.

"Ali će Crna Gora biti demokratska država u kojoj nijedna vjerska zajednica neće dominirati, nego će baš kao i svi ljudi u Crnoj Gori, i sve vjerske zajednice biti ravnopravne, i svako će se osjećati komotno, i kao vjernik i kao građanin Crne Gore", poručio je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije