Ex -Yu

Predsjednička trka u Hrvatskoj: Grabar Kitarović gubi podršku

Predsjednička trka u Hrvatskoj: Grabar Kitarović gubi podršku
Foto: N.N. | Predsjednička trka u Hrvatskoj: Grabar Kitarović gubi podršku

ZAGREB - Prema novim istraživanjima u Hrvatskoj, glavni konkurent akutelnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima bio bi Zoran Milanović.

Kada bi sada bili održani predsjednički izbori u Hrvatskoj aktuelna predsjednica i kadidat HDZ Kolinda Grabar-Kitarović osvojila bi 28,5 odsto glasova, kandidat SDP Zoran Milanović 24,8, a na trećem mjestu bio bi nezavisni kandidat Miroslav Škoro sa 18,2 procenata glasova.

Ovo su rezultati ankete HRejtinga koja je objavljena u subotu. Rezultate HRejtinga, istraživanja koje za njih provodi agencija Promocija plus objavila je Hrvatska-radio televizija.

Portal Indeks navodi da je od 21. maja kada je posljednji put bilo objavljeno ovo istraživanje do danas Grabar Kitarović izgubila 6,17 odsto podrške, a da je gotovo isto toliko napredovao Zoran Milanović za 6,27.

Najveći napredak ostvario je Miroslav Škoro, jer je podrška koju ima među biračima veća za 8,86 procenata u odnosu na istraživanje sprovedeno u maju.

HRejting je naveo da je u istraživanju ispitano 1.400 osoba sa pravom glasa, kao i da je statistička greška od plus-minus 2,62 odsto, a nivo pouzdanosti 95 procenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije