Ex -Yu

Predstavnici Poljske hitno krenuli u Hrvatsku na mjesto nesreće

Predstavnici Poljske hitno krenuli u Hrvatsku na mjesto nesreće
Foto: Pixell | Predstavnici Poljske hitno krenuli u Hrvatsku na mjesto nesreće

ZAGREB - Prilikom slijetanja autobusa poljskih registarskih tablica sa auto-puta u Hravtskoj poginulo je 12 osoba, saopštio je potpredsjednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

On je naveo da je 11 osoba poginulo na mjestu nesreće, a da je još jedna preminula u bolnici, prenosi portal Index.

Božinović je rekao da su 32 osobe primljene u bolnice i da ima dosta putnika sa teškim povredama, a od njih se neki bore za život.

"Dosta je ozlijeđenih ljudi. U ovoj nesreći imamo samo one koji su izgubili život i one koji su povrijeđeni. Nema nikoga ko je prošao bez povrede", rekao je Božinović.

Naveo je da su u da su u autobusu bila 43 putnika.

"Autobus je išao iz mjesta u blizini Varšave. Prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala da ide na hodočašće u Međugorje", rekao je Božinović.

Do nesreće je došlo oko 5.40 sati na 62. kilometru auto-puta A4 u smeru ka Zagreba, između mesta Jarek Bisaški i Podvorec.

Božinović je rekao da je predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković razgovarao sa poljskim premijerom Mateusom Moravijeckim i izrazio mu saučešće.

Večernji list navodi da iz Poljske u Hrvatsku hitno dolaze tamošnji ministar zdravlja, zamjenik ministra spoljnih poslova i ljekari i psiholozi iz timova za hitnu pomoć.

Predstavnici poljske ambasade u Zagrebu idu na mjesto teške nesreće, rečeno je iz poljskog Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije