Ex -Yu

Preminuo nekadašnji predsjednik Skupštine Srbije

Preminuo nekadašnji predsjednik Skupštine Srbije
Foto: wikipedia.org | Preminuo nekadašnji predsjednik skupštine Srbije

BEOGRAD - Jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije (SPS) i nekadašnji predsjednik Skupštine Srbije Dragan Tomić preminuo je u 86. godini.

Tomić je rođen 1936. godine u Prištini, a školovao se u Beogradu gdje je i završio Tehnološko-metalurški fakultet, javili su beogradski mediji.

Karijeru je gradio u "Rekordu" gdje je došao do mjesta generalnog direktora, a nakon toga zaposlio se u "Jugopetrolu" na mjestu generalnog direktora.

Biran je za predsjednika Saveza inženjera i tehničara Jugoslavije.

Sa mjesta šefa poslaničke grupe SPS-a izabran je 1994. godine za predsjednika Skupštine Srbije i na tom mjestu ostao do oktobarskih promjena 2000. godine.

Bio je na mjestu vršioca dužnosti predsjednika Srbije od 23. jula 1997. godine do 29. decembra 1997. godine.

Lider SPS-a i predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić saopštio je da ga je veoma pogodila vijest o smrti Dragana Tomića, njegovog prijatelja i jednog od ljudi koji su ostavili veliki trag u privrednom i političkom životu današnje Srbije.

"Dragan Tomić je bio čovek koji je bolje od mnogih poznavao Srbiju i naše ljude sa kojima je proveo čitav svoj vek. Voleo je iznad svega svoju zemlju i dao joj je sve svoje znanje i trud. Bio je jedan od onih od kojih smo učili i naučili da su narod i Srbija iznad svega, a verovali smo mu zato što je na svom primeru to neprestano pokazivao", naveo je Dačić u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije