Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Preminuo pacijent u bolnici u Čakovcu, greškom mu ubrizgan dezificijens

Preminuo pacijent u bolnici u Čakovcu, greškom mu ubrizgan dezificijens
Foto: Ilustracija | Preminuo pacijent u bolnici u Čakovcu, greškom mu ubrizgan dezificijens
Tanjug

ZAGREB - Predsjednica Upravnog odbora bolnice Čakovec Sonje Tošić Grlač izjavila je večeras da je pacijent na hemodijalizi preminuo u toj bolnici nakon što mu je greškom ubrizgan dezinficijens.

Prethodno su u hrvatskoj javnosti kružile različite informacije o tome kako je došlo do smrti 62-godišnjeg pacijenta tokom rutinske hemodijalize.

Bolnica je prvo saopštila da mu je ubrizgana pogrešna supstanca, dok je kasnije upravnik bolnice dr Tomislav Novinščak rekao da je "medicinsko sredstvo pacijentu dato intravenozno umjesto lokalno".

Upitana kako je moguće da se dogodila takva greška, dr Tošić Grlač kaže kako je dezinficijens u bolnicama uobičajeno sredstvo koje se nalazi na kolicima medicinskih sestara.

"Greška je moguća i, nažalost, ona se i dogodila", rekla je ona, prenosi portal Index.

Dodala je da će se profesionalno sprovesti interni nadzor i da su danas uzete izjave učesnika incidenta.

"Sve će se analizirati, interna komisija će ponovno razgovarati sa svima i donijeti mišljenje, a onda će doći i inspekcija Ministarstva", rekla je dr Tošić Grlač.

"Danas je u bolnici bila policija, Državno tužilaštvo, a njih zanima šta se dogodilo i čija je krivica. Izuzeli su i neku dokumentaciju", kaže Tošić Grlač.

Tijelo 62-godišnjaka prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gdje bi trebalo da se tačno utvrdi od čega je preminuo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije