Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Preporuka Vlade Srbije: Vjerski obredi bez vjernika

Preporuka Vlade Srbije: Vjerski obredi bez vjernika
Foto: Ilustracija | Preporuka Vlade Srbije: Vjerski obredi bez vjernika
Srna

BEOGRAD - Vlada Srbije donijela je najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona, među kojima je preporuka crkvama da obrede održavaju bez vjernika.

Na sjednici je donijeta i odluka da su isporuke zaštitnih maski, koje Republički fond za zdravstveno osiguranje isporučuje veletrgovcima, oslobođene od PDV-a.

Ranije izdate radne dozvole stranim državljanima, čiji je rok istekao, smatraće se važećim sve vrijeme trajanja vanrednog stanja.

Radi smanjenja rizika od zaraze izazvane virusom korona, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje preporučeno je da se isplata penzija i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja vrši odjednom, u cjelokupnom mjesečnom iznosu.

Svim penzionerima i korisnicima privremene naknade koji su ostvarili svoja prava, zaključno sa 25. martom, biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 4.000 dinara (34 evra).

Isplata će se vršiti u skladu sa dinamikom isplate penzija za mart.

Vlada Srbije ističe da nastavlja da prati situaciju u vezi sa virusom korona i redovno će obavještavati građane o razvoju situacije.

"Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zarazu", navodi se u saopštenju Vlade.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije