Ex -Yu

Prijavio podove za gajbe, a u krovu kamiona švercovao milion cigareta

Prijavio podove za gajbe, a u krovu kamiona švercovao milion cigareta
Foto: carina.gov.hr | Prijavio drvene podove za gajbe, a u krovu kamiona švercovao milion cigareta

Državljanin Srbije (33), uhvaćen je na graničnom prelazu Batina, na granici Hrvatske i Srbije, u krijumčarenju 50.000 kutija cigareta koje je skrivao u krovu kamiona, koji je vozio, objavila je danas hrvatska policija.

Osumnjičeni državljanin Republike Srbije, ušao je u četvrtak ujutro u Hrvatsku na graničnim prelazu Batina nakon čega su pripadnici granične policije Beli Manastir u saradnji s carinicima u njegovom kamionu pronašli skrivene razne vrste cigareta bez markica, prenosi Hina.

Iz Carinske uprave Hrvatske je saopšteno da je na ulazu u carinsko područje Unije, vozač prijavio robu (drveni podovi za gajbe) u teretnom vozilu registarskih oznaka Republike Srbije. Prilikom pregleda prikolice, ispod stropa cerade, cijelom dužinom bilo je poredano 100 kartonskih kutija u kojima se nalazilo ukupno 5.000 "šteka" cigareta bez markica, odnosno 1.000.000 komada nelegalnih cigareta robnih marki: "REGINA red" – 450.000 komada  i "REGINA blue" – 550.000 komada.

Muškarac je uhapšen, a cigarete i kamion su zaplijenjeni.

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnesena je krivična prijava zbog izbjegavanja carinskog nadzora te je predan pritvorskom nadzorniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije