Ex -Yu

Prilikom hapšenja Đurića povrijeđeno 32 ljudi, petoro teže

Prilikom hapšenja Đurića povrijeđeno 32 ljudi, petoro teže
Foto: Tanjug | Prilikom hapšenja Đurića povrijeđeno 32 ljudi, petoro teže

KOSOVSKA MITROVICA - U i ispred zgrade Mitrovačkog dvora povrijeđeno je 32 građana koji su se tu našli u trenutku hapšenja direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marka Đurića.

To je izjavio za Betu direktor KBC-a u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

"Na odeljenju hirurgije pregledano je i zbrinuto 13 pacijenata, na očnom odeljenju 17 i na odeljenju ortopedije 2 pacijenta", rekao je Ivanović i dodao da su povrijeđeni po njihovoj želji pušteni na kućno liječenje. 

Prema njegovim riječima, teže je povrijeđeno petoro ljudi i to ministar za poljoprivredi vlade Kosova Nenad Rikalo, koji je zadobio povrede desnog slabinskog predjela stomaka.

Željko Jović koji je zadobio kontuzije palca i donjih ekstremiteta,odbio je hospitalizaciju i pored prijedloga da ostane na odjeljenju. Ivan Milojević ima kontuziju glave i povredu oka, dok direktor Više poslovne škole Nebojiša Milanović i Vladan Radenković imaju kontuziju glave. 

Milan Ivanović je bio u sali kada su upali pripadnici specijalne jedinice KPS-a i ocijenio da je to bila "ničim izazvana brutalna akcija albanskih policajaca, spremnih čak i da ubiju, imali su metke u cevima ..." 

"Upali su na miran skup gde se razgovaralo o KiM, stotine policajaca , bacali su suzavac, šok bombe, puške uperili u ljude, rušili sve pred sobom, divljački tukli i izvlačili Marka Đurića, udarali ga kundacima i cokulama i prava je sreća da nije bilo i mnogo većih žrtava", rekao je Ivanović. 

U Kosovskoj Mitrovici situacija je mirna ali napeta, u blizini mosta koji grad razdvaja na sjeverni i južni su okupljeni građani koji iščekuju šta će im državno rukovodstvo Srbije poručiti iz Beograda.

Pripadnici interventne jedinice Kosovske policije priveli su popodne, nešto poslije 17.30 sati, direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića.

Ðurić je uhapšen u sali Mitrovačkog dvora, gdje je upravo bio počeo razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM. Opširnije o tome na OVOM LINKU

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije