Ex -Yu

Pratite nas na Google news

"Priština da oslobodi neosnovano uhapšene Srbe"

"Priština da oslobodi neosnovano uhapšene Srbe"
Foto: N.N. | "Priština da oslobodi neosnovano uhapšene Srbe"
Srna

BEOGRAD - Srpska lista osudila je jutrošnji upad specijalne jedinice kosovske policije - ROSU na sjever Kosova i zatražila da odmah budu pušteni na slobodu Srbi koji su neosnovano uhapšeni.

Iz Srpske liste ocjenjuju da je jutrošnji upad izveden s ciljem destabilizacije situacije i zastrašivanja srpskog naroda u Kosovskoj Mitrovici, a u želji da se skrene pažnja albanske javnosti sa još jednog neuspješnog pokušaja Prištine da dobije članstvo u Interpolu.

"Današnji upad i neosnovano hapšenje naših sugrađana je prosta divljačka demonstracija sile Prištine nad nedužnim građanima, na koje čitava međunarodna zajednica ćuti. Maltretiranje nedužnih građana uz nikakve dokaze postaje standardna mantra kojom se albanski lideri služe za prikrivanje vlastitih poraza i neuspeha", saopšteno je iz Srpske liste.

Iz Srpske liste su podsjetili da je 23. novembra prošle godine, dva dana nakon što je Priština poražena u namjeri da se priključi Interpolu, takođe izvršen brutalni upad na sjever Kosova.

"Juče je ponovo Priština ostala bez članstva u Interpolu, a odmah danas do zuba naoružane horde su upale i maltretirale Srbe", dodaju iz Srpske liste.

U jutrošnjoj akciji Kosovske policijske službe (KPS) i njene specijalne jedinice ROSU u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice uhapšeni su pripadnik KPS-a Rade Basara i Vasilije Bojić, sin komandira KPS-a za region Sjever Željka Bojića, rečeno je u KPS-u.

Jutrošnja akcija sprovedena je prema nalogu specijalnog tužioca Sulje Hodže, koji je vodio istragu o ubistvu lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića. 

Povezana vijest:

U akciji ROSU uhapšene dvije osobe zbog ubistva Ivanovića

Specijalci ROSU upali u pogrešan stan

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije