Ex -Yu

Pritvor za osam osoba zbog kršenja mjera

Pritvor za osam osoba zbog kršenja mjera
Foto: N.N. | Pritvor za osam osoba zbog kršenja mjera

PODGORICA - Podgorička policija sprovela je u pritvor osam lica zbog kršenja više privremenih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Osumnjičenima je određen pritvor od 30 dana, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

U saopštenju se navodi da su službenici policije u subotu, 4. aprila, postupajući na osnovu informacije, u mjestu Kučka korita, kontrolom objekta zatekli lica čiji su inicijali LJ.I. /26/, Đ.Č. /26/, A.V. /29/, S.B. /25/, D.R. /27/, L.I. /22/, S.I. /23/ i Đ.Ž.

"NJih sedam je uhapšeno te večeri, dok je Đ.Ž. uhapšen dan kasnije jer nije zatečen na licu mjesta", dodaje se u saopštenju.

Oni su prekršili više privremenih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, i sumnjiče se za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Službenici podgoričke policije su, kako je saopšteno, sproveli u karantin LJ.M. /59/ i protiv nje podnijeli krivičnu prijavu zbog kršenja mjere kućne samoizolacije.

Iz policije navode da je LJ.M. napustila adresu predviđenu za kućnu samoizolaciju.

"Protiv nje je nadležnom tužiocu podnesena krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije