Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Produžen pritvor Belivukovoj grupi

Produžen pritvor Belivukovoj grupi
Foto: Tanjug/Arhiva/ Ilustracija | Produžen pritvor Belivukovoj grupi
Tanjug

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojima se na teret stavljaju ubistva, droga i druga krivična djela.

Pritvor im je produžen rješenjem sudije za prethodni postupak zbog svih zakonskih razloga - opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne bi ponovilie krivična djela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Na ovo rješenje okrivljeni i njihovi branioci mogu da se žale krivičnom vanpretresnom vijeću suda.

Belivuk i Miljković uhapšeni su 4. februara pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih djela skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe.

Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedjelju dana kasnije uhapšen je i A.Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se s ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih djela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage svima iz Belivukove grupe na teret se stavlja zločinačko udruživanje i trgovina narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica i za teška ubistva.

Pored Belika i Miljkovića pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29) i Marko Andrić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije