Ex -Yu

Produžen pritvor Belivuku i pradnicima njegove grupe

Produžen pritvor Belivuku i pradnicima njegove grupe
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL | Produžen pritvor Belivuku i pradnicima njegove grupe
Tanjug

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu ponovo je danas produžio pritvor pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za još 30 dana.

Od 30 optuženih njih 27 se nalazi u pritvoru i svima je priodužen pritvor, saopštio je sud.

Na rješenje o produženju pritvora optuženi i njihovi advokati imaju pravo da izjave žalbu u roku od tri dana od prijema rješenja.

Protiv ukupno 30 optuženih u ovom slučaju, optužnica je podignuta 30. jula i sada se nalazi u sudu koji treba da odluči da li će je potvrditi.

Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića optužnicom je na teret stavljeno zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Pored Belivuka i Miljkovića optužnica je podignuta i protiv Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Ðurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Ðordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Od njih 30, trojica nisu u pritoru. To su Bojan Hrvatin, Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðordević.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine djelovala pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Pripadnici grupe su, kako se sumnja, djelovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gdje, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gdje će se droga stavljati u promet.

Naloge su prenosili mahom preko aplikacije "Skaj".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije