Ex -Yu

Pronađeno tijelo hrvatskog pilota i olupina helikoptera

Pronađeno tijelo hrvatskog pilota i olupina helikoptera
Foto: Ilustracija | Pronađeno tijelo hrvatskog pilota i olupina helikoptera

Pronađeno je tijelo nestalog pilota Tomislava Baturine i olupina helikoptera Kiowa Warrior koji se juče srušio u Zlarinskom kanalu kod Zablaća.

Ronioci Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila Remus Hrvatske ratne mornarice u utorak 28. januara 2019. godine oko 8 sati i 10 minuta pronašli olupinu helikoptera Kiowa OH-58 D koji se srušio juče u tragičnoj nesreći i tijelo pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva natporučnika Tomislava Baturinu, u šibenskom kanalu, ispred Zablaća. Istraga je i dalje u toku te Komisija utvrđuje okolnosti ove tragične nesreće, saopšteno je iz MORH-a.

Kako javlja reporter "N1" televizije, uskoro će se pristupiti izvlačenju tijela i olupine helikoptera.

Za poručnikom Tomislavom Baturinom tragalo se juče poslijepodne, tokom noći i ranije jutros.

Poručnik Baturina bio je suprug i otac male kćerkice te jedan od najperspektivnijih mlađih pilota.

Za njim je juče poslijepodne tragalo sedam brodova i helikopter. Naveče su u potragu bila uključena dva broda i autonomno podvodno vozilo Remus Hrvatske ratne mornarice (HRM) te operativne službe Ministarstva unutrašnjih poslova i spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

Baturina je bio pripadnik 393. Eskadrile helikoptera 93. krila HRZ-a, a za svoj rad ocjenjivan je najboljim ocjenama te je nekoliko puta nagrađivan i pohvaljen. Suprug je i otac kćerkice koja će u martu napuniti dvije godine. Rodom je iz Sinja, a posljednjih godina živio je u Zadru. Bio je jedan od najperspektivnijih mlađih pilota te je kao takav upućen na obuku za upravljanje Kiowa Warriorom. Prije šest godina je proglašen najboljim pilotom generacije.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije