Ex -Yu

Prošle godine poginulo 49 motociklista

Prošle godine poginulo 49 motociklista
Foto: N.N. | Prošle godine poginulo 49 motociklista

BEOGRAD - U Srbiji je prošle godine poginulo 49 motociklista, a većina nastradalih bili su mlađi od 27 godina, izjavio je danas Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije Srbije.

Radenković je napomenuo da su od početka ove godine poginula dvojica motociklista i da je najčešći uzrok nesreća neprilagođena brzina.

"Na početku sezone vozači motocikala zbog velike pauze još nisu sasvim spremni za bezbedno upravljanje, a vozači kamiona i autobusa nisu naviknuti na njihovo prisustvo u saobraćaju zbog čega treba obratiti posebnu pažnju", rekao je Radenković za RTS.

Predstavnik Asocijacije Srbije za bezbjednost motociklista Vladimir Jevtić ukazao je na značaj upotrebe bezbjednosne opreme prilikom vožnje.

"Kaciga je obavezna po zakonu i preporuka je da bude što uočljivijih boja kao i dobrog kvaliteta. Suština je da uložite u zaštitnu opremu i da je redovno koristite", istakao je on.

Jevtić je naveo i da mnogi opremu imaju kod kuće, ali je ne koriste u vožnji po gradu i dodao da su nesreće u gradskoj vožnji najčešće.

Na putevima u Republici Srpskoj prošle godine poginulo je 15 motociklista. Više o tome pročitajte OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije