Ex -Yu

Protest u Novom Sadu zbog presude generalu Mladiću

Protest u Novom Sadu zbog presude generalu Mladiću
Foto: Srna | Protest u Novom Sadu zbog presude generalu Mladiću

NOVI SAD - Veća grupa građana okupila se večeras na Trgu slobode u Novom Sadu, protestujući protiv odluke Haškog tribunala koji je danas prvostepenom presudom osudio na doživotnu kaznu zatvora nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

Okupljeni su raširili transparent "Doživotna presuda lažnog suda, za večnu legendu o časnom vojniku - Ratko Mladić", te pjevali patriotske pjesme i uzvikivali parole protiv Haškog tribunala i NATO-pakta.

Protest je protekao bez incidenata.

Skupovi podrške generalu Ratku Mladiću održani su i u Beogradu, Trebinju, na Sokocu, a nezadovoljstvo zbog presude izrazili su i članovi opštinskih udruženja veterana Republike Srpske protestnom šetnjom od zgrade opštine u Istočnoj Ilidži do Administrativnog centra grada Istočno Sarajevo.

U Bratuncu je Udruženje građana Istočna alternativa lijepilo plakate podrške generalu sa natpisom "Ti si naš heroj".

Na banjalučkom Trgu Krajine večeras je postavljen transparent podrške generalu Mladiću na kojem piše "Ratko Mladić heroj".

Za sutra je u Bijeljini najavljeno protestno okupljanje predstavnika ratnih jedinica Vojske Republike Srpske u prostorijama Gradske boračke organizacije.

Prvostepeno vijeće Haškog tribunala osudilo je danas nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije