Ex -Yu

Protest u Podgorici: Đukanović "mora da ode"

Protest u Podgorici: Đukanović "mora da ode"
Foto: Srna | Protest u Podgorici: Đukanović "mora da ode"

PODGORICA - Nekoliko stotina ljudi okupilo se večeras na protestu u Podgorici pod sloganom "Mora da ide", a glavni zahtjev je ostavka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića kao glavnog izvora problema u državi.

"Ovo je prvi protestni skup da mu poručimo da mora da ide. Riješili smo da se borimo mirno i nenasilno", rekao je Nikola Grdinić, predstavnik Grupe građana, koja organizuje proteste.

On je istakao da je Đukanović državu napravio zavisnom od njega, iako je obećao da će se posvetiti očuvanju njene nezavisnosti i suvereniteta.

"Najveći je izvor problema i mora da ide. Sve i da je dobro bilo 30 godina njegove vladavine, vrijeme je da ide. Hoćemo da vlast koju izaberemo na normalnim izborima bude servis građana, a ne da dijeli građane i šalje fašističke poruke. Trudićemo se da se otpor širi", istakao je Grdinić.

Novo okupljanje najavio je za srijedu, 5. februar, ispred Skupštine Crne Gore.

"Izvršićemo pritisak na njega da ode. To smo dužni ovoj zemlji", poručio je Grdinić, te najavio i protest ispred zgrade Predsjedništva za sedam dana.

Okupljeni su poslije obraćanja organizatora krenuli u protestnu šetnju do kraja Ulice slobode, pa bulevarom do Skupštine i Vlade.

Protestna povorka zaustavila se ispred zgrade predsjednika, uzvikujući "Milo, odlazi", a policiji su poručili "Ne čuvajte lopova" i "Stanite uz nas, jer pada ova vlast". Kratko su se zadržali i ispred Skupštine Crne Gore.

Ispred zgarada Predsjedištva i Skupštine bila je postavljena metalna ograda, a iza nje po nekoliko policajaca u uniformama. Protest je završen mirno. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije