Ex -Yu

Protest u Podgorici: Zbog afere "Koverat" zatražene ostavke čelnika tužilaštva

Protest u Podgorici: Zbog afere "Koverat" zatražene ostavke čelnika tužilaštva
Foto: Anadolija | Protest u Podgorici: Zbog afere "Koverat" zatražene ostavke čelnika tužilaštva

PODGORICA - U Podgorici je večeras održan protest nezadovoljnih građana, koji je okupio oko hiljadu učesnika. Građani su protestovali zbog afere "Koverat", koja posljednjih dana potresa Crnu Goru.

Pod sloganima "Ne boj se" i "97000dupri se!", učesnici protesta šetali su Ulicom Slobode, da bi ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva ostavljali koverte na kojima piše "1000 evra".

Građani su tražili ostavke vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Afera "Koverat", na osnovu koje je crnogorsko tužilaštvo pokrenulo nekoliko postupaka, odnosi se na bivšeg gradonačelnika Podgorice i aktuelnog sekretara Predsjedništva Slavoljuba Stijepovića, koji je, kako je objavljeno na snimcima, preuzeo koverat od biznismena Duška Kneževića, u kome se navodno nalazilo 100.000 dolara, uoči parlamentarnih izbora 2016. godine.

Od strane crnogorskg tužilaštva Stijepović je juče osumnjičen za pranje novca.

Jovan Gajević, jedan od organizatora večerašnjeg protesta, kazao je da ima 29 godina, koliko je imao i aktuelni crnogorski predsjednik Milo Đukanović, kada je došao na vlast.

"Nemam dana radnog staža i završio sam Ekonomski fakultet, isto kao i Đukanović, čak i s boljim prosjekom, što mi nije bilo teško. Da li bi ste vi građani sada mene pustili da uđem u Vladu i postanem premijer? Vjerovatno ne bi, ali smo zato ovima dozvolili da vladaju 30 godina, odlučuju o našim sudbinama, našoj djeci, unucima, čak i o našim čukun unucima, s obzirom na javni dug Crne Gore", kazao je Gajević.

On je pozvao na novo okupljanje, koje će biti za dvije sedmice.

"Naš cilj je ispunjen. Cilj je bio da nas bude 97 i da imamo koverte od hiljadu eura. Simbolika je jasna. Naredni protest je 16. februara. Zadatak za sve vas je da svako pozove par prijatelja i poznanika, da nam se pridruže", rekao je Gajević.

Večerašnjem protestu prisustvovali su poslanici opozicionog Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore, članovi Građanskog pokreta URA. Na protestu su se pojavili i predstavnici nevladinog sektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije