Ex -Yu

Prvačić preminuo od srca

Prvačić preminuo od srca
Foto: Pixabay | Prvačić preminuo od srca

BEOGRAD - Šestogodišnji dječak F. K. iz sela Rajince kod Preševa, koji je prije dva dana preminuo na početku petog časa u Osnovnoj školi "Zejnelj Hajdini", umro je od infarkta, saopštilo je Više tužilaštvo u Vranju.

Mali F. K. je iznenada pao sa stolice u učionici škole u kojoj je ovog septembra počeo da pohađa prvi razred. To se dogodilo pred punom učionicom đaka i učiteljicom. Učiteljca, direktor i ostalo osoblje škole pokušali su da pomognu dječaku i odnijeli ga ambulantu koja se nalazi u sklopu škole, ali nisu uspjeli da ga spasu.

Učiteljica Iljfete Ibrahimi rekla je da se dečak do sada nije žalio i nije bilo poznato da ima zdravstvene probleme, piše "Blic".

“U trenutku kada je pao sa stolice, podigla sam ga, pozvala pomoćnog radnika i brzo smo ga odveli ljekaru”, rekla je učiteljica.

Direktor škole Šukri Imeri dodaje da su dječaka odnijeli u školsku ambulantu, gde mu je pružena prva pomoć i gdje su ljekari svim snagama pokušavali da mu pomognu. Oni su 20 minuta pokušavali da reanimiraju prvačića. Ubrzo su na lice mjesta došli i ljekari iz Doma zdravlja u Preševu koji su, nažalost, samo mogli da konstatuju smrt.

Prema riječima direktora škole, ljekari su konstatovali da je dječak imao srčani udar - infarkt, a to je juče povrđeno i u Višem tužilaštvu u Vranju.

Tužilac Danijela Trajković rekla je da je dječak umro zbog problema sa srcem. Iz tužilaštva su pojasnili da su ljekari iz Doma zdravlja konstatovali prirodnu smrt, tačnije da je dečak umro od infarkta, zbog čega nije naložena obdukcija.

Kako je direktor škole ispričao, roditelji su obaviješteni kada su dečaka poneli prema ambulanti.

“Svi smo takoreći bili tu, potreseni smo zbog tragedije. Otac je za nekoliko minuta stigao, gledao je kako se lekari bore za život njegovog sina. Bio je tih dok je posmatrao. Teško je opisati tu bol i grč na licu u trenucima kada čovek gubi dete. Najpotresnije je bilo kada je došla dečakova majka. Izašao sam, bilo mi je teško. Nisam mogao tu tugu da gledam, kad je ona ušla, ja sam izašao, i ja sam otac”, priča Imeri.

Prema informacijama koje je objavio “Blic”, ni roditelji dječaka nisu željeli obdukciju sina. Direktor škole Šukri Imeri dodao je da je prvačić bio krupniji i viši u odnosu na svoje vršnjake i da se prethodno tokom dana nije žalio na bilo kakve tegobe. Pokojni mališan ima brata i sestru, a on je bio najstarije dijete.

Saučešće porodici javno je uputio i predsjednik Skupštine Opštine Preševo Sami Saliku.

“Poštovana porodice K., sa ogromnim bolom i tugom dobili smo tragičnu vijest o smrti vašeg deteta. Veoma nas je potresao ovaj veliki gubitak. Građani naše opštine sa vama dijele veliku bol. Teško je naći odgovarajuće riječi utjehe u ovakvim tragedijama. U ime Skupštine Opštine Preševo i u svoje lično ime izražavam najiskrenije saučešće u ovim teškim trenucima za vas”, rekao je Salihu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije