Ex -Yu

Psi lutalice zaklali 19 jagnjadi, šteta oko 5.000 KM

Psi lutalice zaklali 19 jagnjadi, šteta oko 5.000 KM
Foto: Ilustracija | Psi lutalice zaklali 19 jagnjadi, šteta oko 5.000 KM

Nakon krvavog pira pasa lutalica u domaćinstvu Obrada Adžića iz valjevskog Rađevog sela, od 25 jagnjadi nepovrijeđeno je ostalo samo troje.

U ranim jutarnjim satima, najvjerovatnije, dva psa su ušla u zatvoren i žicom ograđen objekat za ovce i u kratkom vremenskom periodu zaklali čak 19 jagnjadi starosti od tri do četiri mjeseca, dok su dva jagnjeta sa polomljenim nogama.

Na ovaj način njegovoj porodici pričinjena je šteta od najmanje 300.000 dinara (oko 5.000 KM).

Prema Obradovim riječima, sve se dogodilo jutros kada se vratio kući iz Valjeva nakon što je suprugu odvezao na autobusku stanicu. Kaže da je čuo lavež komšijskih pasa što mu je bilo sumnjivo i uputio se ka objektu za ovce koji je od kuće udaljen svega nekoliko metara. U njemu je zatekao stravičan prizor - raskomadana tijela jagnjadi.

"Video sam dva psa, koji su u tom momentu izašli iz objekta. Kako su ušli nije mi jasno, zato što je objekat napravljen od dasaka, sa svih strana zaštićen, a uz to je ograđen pletenom i bodljikavom žicom koja je visine preko jednog metra. Najverovatnije su preskočili ogradu i ušli u objekat. Ogromna je šteta. Ovo su bila umatičena jagnjad, a jedno vredi bar 15.000 dinara", kaže Adžić, čije je stado sada desetkovano.

Ovo nije prvi put da psi lutalice u ovom dijelu Valjeva napadaju ovce i živinu. Prije nekoliko godina Adžićima su psi rastrgli jednu ovcu, a nedavno su im poklali i 15 kokošaka.

"Često ovde ima pasa lutalica. Nekoliko puta sam ih hvatao u oborima i zvao nadležne službe da ih oteraju u azil. Ovo je tuga. Seljaku i pile kad odnese je šteta, a ovo je već strašno. Ja sam im se radovao, jer od 28 jagnjadi 18 su bili blizanci. Svi su dobro napredovali", priča razočarani Adžić.

Adžić, koji je do ovog krvavog pira u oborima imao 70 grla, sada je ostao bez kvalitetnog podmlatka. Slučaj je prijavio komunalnoj inspekciji, koja bi trebalo da procijeni visinu nastale štete. Inače, šteta za napade pasa lutalica na domaće životinje, domaćinstvima se nadoknađuje iz gradske kase, piše "Telegraf.rs".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije