Ex -Yu

Putin završio posjetu Srbiji, ispratio ga Vučić

Putin završio posjetu Srbiji, ispratio ga Vučić
Foto: Anadolija | Putin završio posjetu Srbiji, ispratio ga Vučić

BEOGRAD - Ruski predsjednik Vladimir Putin završio je zvaničnu posjetu Srbiji, a na aerodromu "Nikola Tesla" ispratio ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Putin je pred odlazak posjetio Hram Svetog Save na Vračaru zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Irinejom. 

U Hramu Svetog Save oni su simbolično ugradili dijelove ruske i srpske trobojke na mozaiku sa likom Hrista na kojem rade ruski umjetnici, a Putin je obećao da će Rusija donirati još pet miliona dolara za ovaj hram.

Nakon posjete Hramu, Putin je okupljenim građanima zahvalio za prijateljstvo, i to prvo na srpskom, a potom i na ruskom jeziku.

"Hvala za prijateljstvo. Spasiba za družbu", rekao je Putin.

Brojna ruska delegacija na čelu sa predsjednikom Putinom boravila je u Beogradu, gdje je sa delegacijom Srbije potpisala 21 sporazum u prisustvu predsjednika dvije države.

U Beogradu su se sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom sastali i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, proslavljeni režiser Emir Kusturica.

Putin je uručio Vučiću Orden Aleksandra Nevskog za veliki doprinos u razvoju saradnje dvije države. Patrijarh Irinej poklonio je Putinu ikonu Svetog Save.

Vučić je poklonio ruskom predsjediku štene šarplaninca Pašu.

Ovo je bila četvrta posjeta Putina Beogradu i Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije