Ex -Yu

Rama: Kosovu konopac oko vrata, Kurti će biti etiketiran kao izdajnik

Rama: Kosovu konopac oko vrata, Kurti će biti etiketiran kao izdajnik
Foto: Facebook/Edi Rama | Rama: Takse stavile Kosovu konopac oko vrata, Kurti će biti etiketiran kao izdajnik

PRIŠTINA - Albanski premijer Edi Rama rekao je da su carinske stope za robu iz centralne Srbije i iz BiH "stavile Kosovu konopac oko vrata", te da će se poslije njihovog ukidanja premijer privremene vlade u Prištini Aljbin Kurti suočiti sa etiketom "izdajnika".

Rama je na svom Tviter nalogu pozdravio odluku o postepenom ukidanju carinskih stopa i naveo da se Kurti mora suočiti sa etiketom "izdajnika", kako ga je nazvao bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

"Ta etiketa razlikuje mirovne vođe od ratnih statua", napisao je Rama.

Rama je Haradinajeve kritike upućene Kurtiju okarakterisao "besramnim pokušajima da oblati Kurtija, koji može biti sve samo ne sluga Srbije".

"Volio bih da niste uveli carinske stope, jer su one unizile međunarodni ugled Kosova pretvarajući Srbiju kao žrtvu u očima svijeta", naveo je Rama.

Haradinaj je prije dva dana najavio da će mobilizacijom članova njegove Alijanse za budućnost Kosova i građana nastojati da spriječi Kurtija da ukidanjem stoprocentnih carinskih stopa na robe iz centralne Srbije i BiH "preda Kosovo Srbiji i stavi se u funkciju jačanja pozicije srpskog predsjednika Aleksandra Vučića".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije