Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Rebić otkrio detalje otmice male Monike

Rebić otkrio detalje otmice male Monike
Foto: Ilustracija | Rebić otkrio detalje otmice male Monike
Srna

BEOGRAD - Ninoslav Jovanović, osumnjičeni za otmicu dvanaestogodišnje Monike Karimanović, pred tužiocem je rekao da je odluku da otme baš tu djevojčicu donio kada je prolazio pored nje, izjavio je danas direktor Policije Srbije Vladimir Rebić.

Rebić je, međutim, istakao da se Jovanović za otmicu pripremao - spremio je zalihe hrane i vode, planirao gdje će boraviti sa žrtvom, ukrao vozilo.

"Rekao joj je da je električar koji treba da obavi radove u školi i zamolio je da pokaže put do škole, nakon čega ju je ubacio u vozilo", rekao je Rebić za "RTS".

On je naglasio da je potragu za Jovanovićem tokom 17 dana otežavalo to što se u više navrata uopšte nije kretao, već je boravio na jednom mjestu.

Rebić je rekao i da nema podataka o tome da je neko pomagao Jovanoviću, već samo da se sam snalazio i ulazio u napuštene kuće da bi došao do hrane.

On je objasnio da su Jovanovićevi roditelji njegov nestanak prijavili u avgustu i MUP je od tada za njim tragao kao za svakim punoljetim licem, a opsežna potraga je uslijedila nakon što je doveden u vezu sa otmicom Monike.

"Naknadno smo utvrdili da je boravio na području drugih sela, knjaževačke i svrljiške opštine. Pripremao je mesta gde bi mogao da se krije", rekao je Rebić.

Ninoslav Jovanović uhapšen je juče u njegovom rodnom selu Malča nakon 17 dana potrage.

Jovanović je zbog silovanja i pokušaja silovanja ranije osuđen na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Na slobodi je od januara 2019. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije