Ex -Yu

Registrovana nova stranka u Srbiji, Ratni veterani za Srbiju

Registrovana nova stranka u Srbiji, Ratni veterani za Srbiju
Foto: Ilustracija | Registrovana nova stranka u Srbiji, Ratni veterani za Srbiju

BEOGRAD - Veterani ratnih sukoba 1990-1999. godine i borci za vrijeme NATO agresije na SRJ 1999. godine registrovani su od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave kao stranka "Ratni veterani za Srbiju" koja će učestvovati na narednim izborima, saopštili su iz novoformirane političke organizacije.

Oni pozivaju sve ratne vojne veterane da se uključe i da formiraju odbore po svojim mestima.

Takođe, kaže se da je stranka osnovana zbog težnje za upoznavanjem javnosti sa stanjem ratnih veterana, ratnih vojnih invalida i njihovih porodica, a u svjetlu činjenice da su ratni veterani, kako tvrde, ignorisani od svih vlasti dosad.

Stranka je manjinska, prijavljena kao stranka slovačke manjine, a u partiji kažu da su se na takav korak odlučili kako bi osigurali ulazak u sve skupštine, od lokalnih do republičke.

"Svi vi koji se osjećate oštećenima i povrijeđenima, diskriminisanima i na margine društvenog života potisnutima, koji zbog nepostojećeg Zakona o borcima i invalidima ne možete ostvariti svoja statusna prava, imate priliku da se kroz političku utakmicu u okviru ove stranke pokušate izboriti za donošenje pravednog Zakona, a zatim na osnovu njega i za ostvarenje svojih prava", stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije