Ex -Yu

Rekordna zapljena aroma za nargile

Rekordna zapljena aroma za nargile
Foto: Uprava carina Srbije | Rekordna zapljena aroma za nargile

SRPSKA CRNJA - Carinici su juče godine na prelazu Srpska Crnja u saradnji sa policijom spriječili dva pokušaja krijumčarenja aroma za nargile i zaplijenili skoro 10 tona ovog akciznog proizvoda, čija je vrijednost procijenjena na gotovo 700.000 evra.

"Dva prekršaja, jedan za drugim, otkrivena su u intervalu od pola sata, kada su na izlazu iz zemlje za kontrolu izdvojena dva kamiona istog prevoznika domaćih registarskih oznaka, koji su ka Rumuniji prevozili građevinske blokove iz Republike Srbije", saopštila je Uprava carina Srbije.

Kako prikolica ni na jednom kamionu nije bila obezbijeđena carinskom plombom, carinici su se odlučili za njihov detaljan pregled.

"Ubrzo se ispostavilo da je to bila dobra procjena, jer su cijelom dužinom obje prikolice, između originalno upakovanih paleta sa građevinskim blokovima, pronađene sakrivene kutije sa aromama za nargile", navodi se u saopštenju

Nakon istovara, utvrđeno je da je riječ o 9.930 tegli od po jedan kilogram različitih duvanskih aroma turskog porijekla.

Robu su zajedno sa vozačima i oba kamiona preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije