Ex -Yu

Riješeno razbojništvo kod Osijeka: Firmu opljačkali bivši radnici

Riješeno razbojništvo kod Osijeka: Firmu opljačkali bivši radnici
Foto: Ilustracija | Riješeno razbojništvo kod Osijeka: Firmu opljačkali bivši radnici

OSIJEK - Pljačku kombija s novcem u Koprivni pored Osijeka u kojoj su ranjena dvojica radnika obezbjeđenja firme "Aleph Tau" izveli su bivši radnici ove firme, pišu hrvatski mediji.

Portal "Index.hr" piše, pozivajući se na izvore bliske ovoj firmi, da su dvojica bivših radnika ranije otpušteni jer su već jednom probali da je opljačkaju dok se firma zvala "Šipoš" po bivšem vlasniku Krešimiru Šipošu.

Oni su navodno radili na prevozu i obezbjeđivanju gotovine.

Razbojnici su bivše kolege dočekali u šumi pored puta koja vodi od Hrastina do Koprivne i kada je kombi naišao počeli su da pucaju po njima. Kombi u kojem se prevozio novac pa su meci prošli kroz vrata i radnike obezbjeđenja ranili u noge.

Pljačkaši su ranjenim radnicima uzeli pištolje i mobilne telefone, a ukrali su sedam vreća s novcem skupljenim po lokalnim trgovinama. 

Oni su juče uhapšeni na području Slavonskog Broda, a pomenuti portal nezvanično piše da je kod jednog u mjestu Podvinju pronađena veća količina novca.

S obzirom na detalje pljačke, informacije o ruti kojom će se kombi kretati i da će u njemu biti veća količina novca jasno je da su bivši radnici firme iskoristili svoja znanja koja su stekli dok u još radili u toj kompaniji, ali još uvijek nije isključeno i da su imali pomagača unutar firme.

U kompaniji "Aleph Tau" nisu željeli da komentarišu ove navode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije