Ex -Yu

Roditeljima teško povrijeđene djevojčice oduzeto troje djece

Roditeljima teško povrijeđene djevojčice oduzeto troje djece
Foto: Pixabay/Ilustracija | Roditeljima teško povrijeđene djevojčice oduzeto troje djece

NOVA GRADIŠKA - Nakon hapšenja oba roditelja dvoipogodišnje djevojčice iz Nove Gradiške koja je zbog teških povreda i vitalne ugroženosti prevezena u zagrebačku dječju kliniku Klaićeva, preostalo troje djece je smješteno u udomiteljsku porodicu i pregledaće ih pedijatri.

"Troje preostale djece iz obitelji ozlijeđene dvoipolgodišnje djevojčice smješteno je u udomiteljsku obitelj", rekao je u petak Hini direktor Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Branko Medunić.

"Djeca su u dobi od nekoliko mjeseci do četiri godine i svi troje su smješteni u istu obitelj, koja se nalazi u neposrednoj blizini gdje su djeca do sada živjela. Danas će i preostalu djecu pregledati pedijatar kako bi se utvrdilo jesu li i ona bila ozljeđivana", dodao je.

Ograničeni u davanju više informacija

Direktor novogradiškog centra za socijalnu zaštitu ističe kako je slučaj preuzela policija i stoga su u centru ograničeni u davanju više informacija.

"Roditelji su uhićeni i za sad ih se tereti za kazneno djelo povrede djetetovih prava iz Stavka 3. Kaznenog zakona za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora. Ostala djeca iz obitelji su rješenjem centra za socijalnu skrb smještena u udomiteljsku obitelj", kazao je portparol policije Damir Brezić.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije