Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Rusi iznenađeni tehnološkim razvojem Srbije

Rusi iznenađeni tehnološkim razvojem Srbije
Foto: Ilustracija | Rusi iznenađeni tehnološkim razvojem Srbije
Tanjug

BEOGRAD - Savjetnik za digitalizaciju ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, izjavio je danas da su delegacije ruskih kompanija prijatno iznenađenje nivoom tehnološkog razvoja u Srbiji.

"Bili smo prijatno iznenađeni nivoom tehnološkog razvoja u Srbiji u oblasti kao što su digitalna energetika, vještacčka inteligencija i digitalna poljoprivreda. Potpisali smo sporazum o zajedničkom radu", rekao je Peskov za "RTS".

Prema njegovim riječima, biće potpisan i niz dogovora o zajedničkim investicijama.

"Potpisujemo niz dogovora o zajedničkim investicijama. Investitori će ulagati u srpske kompanije i obratno. Planira se izlazak srpskih kompanija na rusko tržište i ruskih na srpsko, a zajedno ćemo nastupati na spoljašnjem tržištu", rekao je Peskov.

On je kazao da se planira i dogovor na nivou univerziteta, pa će srpski studenti imati priliku da učestvuju na tehnološkim Olimpijadama u Rusiji. Istakao je da su inovacije posao koji drugo traje, ali da se u slučaju Srbije primenjuje ono što je Rusija već sama uradila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije