Ex -Yu

S. Makedonija objavila markicu sa kartom NDH u proširenim granicama

S. Makedonija objavila markicu sa kartom NDH u proširenim granicama
Foto: srbi.mk | S. Makedonija objavila markicu sa kartom NDH u proširenim granicama

BEOGRAD - Sjeverna Makedonija izdala je povodom Dana pobjede nad fašizmom poštansku marku sa kartom Nezavisne Države Hrvatske (NDH) u proširenim granicama.

Na karti štampanoj na poštanskoj marki u okviru NDH nalaze se dijelovi Srbije i cjelokupna Republika Srpska, objavljeno je na sajtu "srbi.mk".

"Umesto nulte tolerancije protiv sve prisutnijeg fašizma dobili smo otvorenu državnu promociju fašizma, umesto regionalne saradnje i stabilnosti dobili smo više nego ozbiljnu provokaciju fašizmom, zato sve `čestitke` Severnoj Makedoniji za ustoličavanje fašizma u javnom državnom diskursu nove tvorevine", rekao je lider Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković.

Stoilković je za "Sputnjik" ocijenio da je očigledno da politički interesi različitih grupacija pokušavaju da uobliče istorijske činjenice i naučne istine prema dnevnim potrebama s ciljem revizije proteklih događaja.

"Dobili smo čestitku koja slavi fašizam, čestitka koje je teška uvreda zdravom razumu, uvreda normalnim ljudima, antifašistima, Srbima i Srbiji i na kraju uvreda EU kojoj su zalepili etiketu fašističke Velike Hrvatske, grobnice za Srbe i antifašiste", rekao je Stoilković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije