Ex -Yu

Pratite nas na Google news

SNP: Đukanović ne shvata da su se desile mirne promjene

SNP: Đukanović ne shvata da su se desile mirne promjene
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | SNP: Đukanović ne shvata da su se desile mirne promjene
Srna

PODGORICA - Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izgubio je politički i svaki drugi kompas i propušta da shvati da su se u Crnoj Gori desile mirne promjene, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Reagujući na intervju Đukanovića za sarajevsku televiziju "Fejs", iz te partije su naveli da je njegova najnovija izjava još jednom "dolila ulje na ionako prejaku vatru podjela i nesporazuma" u Crnoj Gori.

"Umjesto da dostojanstveno prihvati poraz svoje partije na nedavno održanim parlamentarnim izborima, Đukanović nastavlja da prijeti i to sada odmetanjem u šume i gerilskom borbom s umišljenim neprijateljem", navodi se u reagovanju SNP-a.

U SNP-u smatraju da su takvi nastupi Đukanovića "plod čiste panike".

"Đukanović je definitivno izgubio politički, ali i svaki drugi kompas i u svojoj obnevidjelosti propušta da shvati da su se desile mirne promjene koje je narod toliko dugo čekao. Đukanović nema ni najmanje pravo da te promjene sprečava i dovodi u pitanje i to mu se neće ni dozvoliti", dodali su iz SNP-a.

Iz te partije su poručili da će nastaviti da se zalažu za istinsku državu vladavine prava i poštivanja ljudskih prava, u kojoj će svaki građanin biti uvažen član društva.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je da će, ako bude potrebno, braniti Crnu Goru i iz šume, kao što su to činile generacije predaka.

"Branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao, i iz šume, nećemo se valjda tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka. Kako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vijekove, otkud Crnoj Gori deset vijekova državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego oružjem, u šumi", rekao je Đukanović za sarajevsku televiziju "Fejs".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije