Ex -Yu

SNS nije pobijedila u samo šest opština

SNS nije pobijedila u samo šest opština
Foto: Tanjug | SNS nije pobijedila u samo šest opština

BEOGRAD - Sumirajući rezultate sa lokalnih izbora po opštinama i gradovima Srbije, pada u oči činjenica da vladajuća Srpska napredna stranka, kao apsolutno najdominantnija politička partija u Srbiji, koja je ubjedljivo pobijedila na republičkom, pokrajinskom i nivou gotovo svih lokalnih samouprava, prvo mjesto nije osvojila u samo šest opština.

U Čajetini, u Zlatiborskom okrugu, apsolutnu pobjedu ostvarila je Zdrava Srbija, dugogodišnjeg predsjednika opštine Milana Stamatovića, koji je na vlasti već 16 godina.

ZS je osvojila 61 odsto glasova birača, što je dva i po puta više od glasova koje je osvojila drugoplasirana SNS, 26 odsto.

Koalicioni partner Stamatovića sa republičkog nivoa, predsjednik skupštine opštine Topola i lider Bolje Srbije Dragan Jovanović i njegova lista, pobijedili su na izborima u Topoli osvojivši 36,05 odsto glasova.

Drugoplasirana u toj šumadijskoj opštini SNS osvojila je 32,89 odsto.

U opštini Surdulica na jugu Srbije pobjedu je odnijela Socijalistička partija Srbije čiji je nosilac na lokalu bio Novica Tončev, drugoplasirana je SNS.

U opštini Svilajnac pobijedila je Grupa građana okupljena oko aktuelnog predsjednika opštine Predraga Milanovića, osvojivši 47 odsto glasova. Na drugom mjestu je SNS, treći je SPS.

U opštini Ražanj u Nišavskom okrugu pobjednik izbora je Grupa građana koju predvodi dosadašnji predsjednik opštine Dobrica Stojković, a njegova je lista osvojila 44,06 odsto glasova. Na drugom mjestu je SNS sa 28,88 odsto glasova, dok su socijalisti dobili 9,49 odsto.

Na beogradskoj opštini Novi Beograd, pobjednik je lista aktuelnog predsednika Aleksandra Šapića, prema rezultatima novobeogradske izborne komisije.

Lista "Aleksandar Šapić - naš predsednik opštine Novi Beograd" osvojila je 43 odsto glasova, druga je SNS sa 42 odsto.

Socijalisti su treći sa osvojenih 7 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije