Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Sanader tražio prekid izvršenja zatvorske kazne

Sanader tražio prekid izvršenja zatvorske kazne
Foto: Fena/Hina | Sanader tražio prekid izvršenja zatvorske kazne
Fena

ZAGREB - Pola godine nakon što je zatvoren zbog šestogodišnje pravosnažne presude za korupciju u slučaju Planinska bivši hrvatski premijer Ivo Sanader podnio je preko svojih advokata molbu za prekid izvršenja zatvorske kazne kako bi se mogao oporaviti nakon operacije koljena.

Sanaderova advokatica Jadranka Sloković kazala je za N1 da je Sanaderu oporavak nakon operacije nemoguć u zatvoru. Zato je zatražila da ga se na mjesec dana pusti na slobodu, dodajući da bi se državi na taj način smanjili i troškovi, a ne postoji opasnost od bijega.

O zahtjevu Sanaderove obrane odlučiće sudija izvršenja veliokogoričkog Županijskog suda, koji je za izdržavanje Sanaderove kazne nadležan od juna.

Sanader je u remetinečkom zatvoru od 4. aprila, kada je Vrhovni sud završio trodnevno razmatranje žalbi protiv prvostepene presude u aferi Planinska kojom je osuđen na četiri i po godine zatvora i povrat 15 miliona kuna. Odlukom Vrhovnog suda Sanader je u konačnici, uz povrat novca, pravomoćno osuđen na šest godina zatvora.

Zbog operacije koljena Sanader je tražio i odgađanje ponovljenog suđenja u slučaju Ina-MOL, no sudija zagrebačkog Županijskog suda je odlučila da će se suđenje nastaviti u Sanaderovoj odsutnosti uz objašnjenje da se sam doveo u tu situaciju. Sudski vještak prethodno je zaključio da operacija nije bila hitna, ali da je Sanader ustrajao na zahvatu nakon kojega su potrebna tri mjeseca rehabilitacije, prenosi Hina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije