Ex -Yu

Saslušan vozač autobusa u Nišu: Ne znam kako nisam vidio voz

Saslušan vozač autobusa u Nišu: Ne znam kako nisam vidio voz
Foto: N.N. | Saslušan vozač autobusa u Nišu: Ne znam kako nisam vidio voz

NIŠ - Saslušan Milan Zdravković, vinovnik nesreće na pružnom prelazu Donje Međurovo. Iako tvrdi da je pogledao na pružnom prelazu, kamere, navodno, to demantuju.

"Nisam kriv. Na pružnom prelazu sam zastao pa pogledao lijevo i desno. Ne mogu da objasnim kako nisam video voz koji mi je dolazio sa leve strane", rekao je vozač.

Ovo je, kako novosti nezvanično saznaju, izjavio Milan Zdravković (31), iz okoline Aleksinca, vozač autobusa koji se tereti da je 21. decembra izazvao sudar na pružnom prelazu Donje Međurovo kod Niša.

 Njegov iskaz stigao je samo dan nakon što je u Kliničkom centru u Nišu preminuo i sedmi putnik iz "autobusa smrti", šezdesetpetogodišnji V. Đ. U saobraćajnoj nesreći povređeno je više od 30 ljudi, od kojih su neki i dalje u teškom stanju.

Iako je tvrdio da nije skrivio udes, navodno Zdravkovićev iskaz osporavaju snimci nadzorne kamere iz autobusa.

"Na njima se vidi da uopšte nije pogledao da li je sigurno preći pružni prelaz",  rekao je izvor iz policije za novosti.rs.

Milan Zdravković (31) je uhapšen zbog teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. On je u sudaru i sam zadobio teške tjelesne povrede, a poslije operacije je isključen sa aparata za disanje. Dijagnostikom je utvrđeno da nije životno ugrožen, pa je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu. Nakon toga mu je određen pritvor do 30 dana.

Dok traje istraga ove stravične nesreće, broj poginulih putnika se povećava. Zbog zdravstvenih komplikacija nastalih u toku noći, putnik V. Đ. (65) je preminuo 2. januara u Kliničkom centru u Nišu. U KC kažu da je poslije višednevne borbe ljekara specijalista intenzivne nege Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju došlo do naglog pogoršanja zdravstvenog stanja pacijenta.

"Imao je višestruki prelom karlice i rebara. Tokom noći je došlo do akutnog popuštanja plućne funkcije, posle čega je intubiran i postavljen mu je torakalni dren. Ujutru 2. januara, u 5.30, došlo je do srčanog zastoja. Nakon svih pokušaja reanimacije, pacijent je, uprkos svim naporima lekara, nažalost podlegao povredama",  kažu u KC Niš, prenose novosti.rs.

Nesreća na pružnom prelazu u Donjem Međurovu dogodila se u petak 21. decembra oko 7.30. Prilikom stravičnog sudara na licu mesta su preminule tri osobe, dok su dve izgubile život na operacionom stolu. Nekoliko dana kasnije povredama je podlegla sedamdesetpetogodišnja žena, a posljednja žrtva je V. Đ. Više od 30 putnika je povrijeđeno.

Poboljšanje

OD 30 povrijeđenih putnika, najkritičnije je zdravstveno stanje šesnaestogodišnjakinje. Srećom, kod nje se pokazuje diskretno poboljšanje, dok su ostali van životne opasnosti.

"Njeno stanje je stabilno, prati se, diše uz pomoć aspiratora, povremeno otvara oči i čini se da može da izvršava komande. Ima refleksnu aktivnost, podiže ruke... Neurološki nalaz je diskretno bolji. Ali biće to, ako sve bude išlo kako treba, borba koja će trajati nedeljama, možda i mesecima",  rekao je direktor niške Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković.

(NN/novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije