Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Saslušanje zbog širenja panike: Žalio se da mu nije dobro, određen mu pritvor

Saslušanje zbog širenja panike: Žalio se da mu nije dobro, određen mu pritvor
Foto: Ilustracija | Saslušanje zbog širenja panike: Žalio se da mu nije dobro, određen mu pritvor
Tanjug

BEOGRAD - Nikola Sandulović, koji je prije dva dana uhapšen zbog više krivičnih djela, među kojima je i širenje panike i nereda putem društvene mreže, priveden je danas na salušanje u Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u Beogradu gdje se, međutim, žalio da mu nije dobro.

Postujući njegova prava, tužilaštvo ga je uputilo na pregled u Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Kako postoji opasnost od isticanja roka za zadržavanje (od 48 sati), a da ga tužilaštvo nije ispitalo povodom krivičnih djela za koja se tereti, sudija za pretnodni postupak je Sanduloviću odredio pritvor, ukazuju za Tanjug u tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Sandulović bi trebalo da u roku od narednih 48 sati ponovo bude doveden kod tužioca radi saslušanja.

Sandulović je predsjednik Republikanske partije.

Policija je u nedjelju saopštila da se sumnja da je Sandulović izvršio krivična djela izazivanje panike i nereda, ometanje pravde i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Navela je da postoje osnovi sumnje da je on na društvenoj mreži Facebook objavio snimak u kome iznosi lažne vijesti, čime je uticao na sprovođenje odluka i mjera u borbi protiv virusa korona.

Takođe je iznio prijetnje kojima je ometao tužioca u vršenju tužilačke funkcije, ali i prijetnje da će upotrebiti silu prema policijskim službenicima koji su prema njemu preduzimali službene radnje u okviru svojih ovlašćenja, dodala je policija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije