Ex -Yu

Šef misije EU u Prištini: Očekujem slobodne, fer i demokratske izbore

Šef misije EU u Prištini: Očekujem slobodne, fer i demokratske izbore
Foto: Screenshot/Facebook | Šef misije EU u Prištini: Očekujem slobodne, fer i demokratske izbore

ČAGLAVICA - Šef misije Evropske unije u Prištini Tomaš Suniog ocenio je da su lokalni izbori praznik demokratije i dodao da očekuje da će građani KiM iskoristiti svoje biračko pravo i izaći na glasanje.

Suniog je u Čaglavici rekao da očekuje da će izborni proces biti regularan i pravedan i da će izbori biti slobodni, fer i demokratski, prenosi Kosovo online.

"Nadam se da će svi građani iskoristiti svečanost demokratije i izaći na glasanje, jer su lokalni izbori šansa da imaju direktan uticaj i doprinos u tome kako će opština da se razvija u idućem mandatu. Nadam se da će izlaznost biti velika”, naglasio je Suniog.

Naveo je da je EU organizovala misiju za nadgledanje izbora.

"Već imamo našu ekipu koja nadgleda izbore duže vrijeme, oni su već stigli prije mjesec dana na Kosovo i bice tu dok se ne završe izbori, uključujući i brojanje glasova. Ako bude potreban i drugi krug glasanja, biće prisutni”, rekao je Suniog.

Naveo je da veliki broj ljudi nadgleda izbore na kraće vrijeme i da je on jedan od njih.

"Ovde smo da nadgledamo izbore na kraće vreme i zajedno sa mojim kolegama i prijateljama iz država članica EU ovde na Kosovu imamo oko 40 predstavnika EU ambasada na Kosovu”, rekao je Suniog.

Najavio je da će Misija EU za nadgledanje izbora u utorak predstaviti prvi prelimarni izvještaj izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije